×
 

Soms krijg je een vraag en sta je te kijken wat je aantreft

Even een blog over een verhaal waar wij mee te maken hebben gekregen , hoe triest sommige gevallen kunnen zijn en wat wij hier in doen .
Soms krijg je een vraag en sta je te kijken wat je aantreft

Op vrijdag ochtend gaat bij de telefoon , er wordt me gevraagd om bij een ouder stel even langs te gaan om te kijken of wij iets kunnen betekenen voor deze mensen . 

Vrijdag middag pak ik mijn boeltje bij elkaar en vertrek ik naar het door gegeven adres . Daar aan komen doet een oudere meneer de deur op en kijkt mij een beetje vragend aan . 

Ik vertel wie ik ben en waarom ik langs kom . Dan krijgt meneer een glimlach en laat mij binnen . 

Bij binnen komst schrok ik een beetje van de situatie , Deze lieve mensen hebben zo hard geprobeerd met zijn 2je om alles op orde te houden maar je ziet dat het niet meer lukt . 

Mijn hart breekt dan al een beetje . Een maal met meneer in gesprek kom ik  er achter dat de nood hoog is . 

Aleen weet  meneer niet  waar hij moet beginnen of waar hij aan moet kloppen . Vervolgens verteld hij mij dat zijn vrouw momenteel in het ziekenhuis ligt en dat zijn telefoon het in eens niet meer doet . 

 

Na een aantal dingen op een rijtje te hebben gezet om te kijken waar meneer hulp bij nodig heeft en een goed gesprek gehad . Vertel ik meneer dat ik hem zal helpen aan een andere telefoon en dat een vrijwilliger deze bij hem aan komt sluiten (in overleg wel iemand die meneer al kent want daar voelt hij zich het prettigste bij ) . Zodat zijn vrouw hem gewoon kan bellen .

 

Vervolgens bij thuis komst heb ik voor mezelf even een duidelijk lijstje gemaakt met hulp vragen . Het besef toen ik bij meneer was al dat ik hem heel graag wil helpen maar het een te complexe zaak is voor ons . 

Hier door  ben ik gaan mailen met onze contact personen bij organisaties . Deze konden gelukkig het verhaal snel over nemen   als meneer hier toe stemming voor zou geven . Gelukkig na een gesprek met meneer is besloten dat hij akkoord gaat hij was zo blij dat er iemand kwam helpen dat hij met de tranen in zijn ogen stond . 

 

Door het overdragen wordt meneer nu met spoed geholpen vanuit de professionele hulp verlening die zulke complexe verhalen aan kunnen .

 

Ik vindt het persoonlijk fijn dat we deze meneer hebben kunnen helpen door het signaleren van een buurtbewoner worden deze mensen nu op de juiste manier geholpen .

wij hopen dan ook dat dit rust gaat bieden .

 

Het geeft aan dat samen werken van buurtbewoners , vrijwilligers en andere instanties heel hard nodig is .

En ondanks dat het niet onze doel groep is voelt het wel heel fijn om te weten dat door onze tussen komst deze mensen nu geholpen worden .

 

Maak is een praatje met de oudere bewoners in de straat of die persoon die zo terug getrokken is , het kan soms veel verschil maken .   

8 Email

Related