Wedstrijdzwemmen

Ga direct naar:

Trainingen   Wedstrijden   Openwaterzwemmen 2017  Wedstrijdenrooster-2016-17

Persoonlijke records   Clubrecords   Limieten    Vrijwilligers

 

Wedstrijdploeg 13-11-16

Wedstrijdploeg 13-11-16

Op dit moment bestaat de wedstrijdploeg van Thalassa uit ongeveer 50 zeer enthousiaste zwemmers en zwemsters. Een erg gezellige, sportieve ploeg waarbij de jongste 7 jaar is en de oudste al 28. Lekker zwemmen op verschillende prestatieniveaus is waar we voor staan! Je kunt 2 á 3 keer per week trainen, waarbij we naast baantjes zwemmen, veel aandacht besteden aan een goede techniek van de 4 zwemslagen, de keerpunten en de starts. Alleen met een goede techniek kan je echt hard zwemmen!

 

Voor meer informatie, ga naar trainingen.

 

Trainen doe je natuurlijk om te kijken hoe hard je kunt zwemmen en dat doen we uiteraard bij diverse soorten wedstrijden. Het seizoen loopt van september tot juni en de wedstrijden worden meestal op zondag gezwommen.

 

De verenigingscompetitie is een landelijke competitie met daarin 4 wedstrijden waar alle zwemmers aan meedoen. Thalassa zwemt mee op districtsniveau, waardoor de wedstrijden in de buurt van Geldrop worden gezwommen. Daarnaast zijn er diverse wedstrijden waar je medailles kunt winnen, limieten kunt halen of waar we zelfs blijven overnachten. Als je limieten haalt, kun je deelnemen aan kampioenschappen, zoals de Brabantse of de Nederlandse Kampioenschappen.

 

Voor het complete overzicht van de wedstrijden, ga naar Wedstrijdenrooster 2016-17.

 

Voor meer informatie over de wedstrijden, ga naar wedstrijden, limietenpersoonlijke records en/of clubrecords.

 

In het zomerseizoen gaan we naar buiten! Thalassa doet met een steeds groter wordende ploeg mee aan het open water zwemmen. Voor meer informatie ga naar openwaterzwemmen.

 

Elk seizoen houden we bij, hoe vaak je je tijd hebt verbeterd. Degene die dit het vaakst doet wordt zwemmer/zwemster van het jaar en ontvangt een mooi zwembeeldje gesponsord en uitgereikt door Wim Minten, oud-trainer van Thalassa. Ga naar Stand verbeteringen tm 2017-05-07 om te zien hoeveel punten je hebt. Wie dit het afgelopen seizoen zijn geworden, lees je hier.

 

Elke sportvereniging draait op vrijwilligers. ZV Thalassa is daar geen uitzondering op. Voor de afdeling wedstrijdzwemmen zijn we op zoek naar vaders, moeders, verzorgers, oudere zwemmers die graag een handje willen helpen. Klik hier om te zien voor welke taken we nog mensen zoeken, maar ook om te zien wie welke taak uitvoert en hoe je die kunt bereiken.

 

Naast wedstrijden doen we nog veel meer leuke dingen, zoals de jaarlijkse BBQ. Kijk in de agenda voor deze activiteiten.

 

Als je geïnteresseerd bent in wedstrijdzwemmen en heb je minimaal zwemdiploma B, kom dan eens kijken, maar beter nog, meteen meedoen bij de donderdagavondtraining voor beginners van 18:00 uur tot 19:00 uur. Doe het liefst een strakke zwembroek/badpak aan en vergeet je badslippers niet. Meld je even aan door een e-mail te sturen naar: wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl zodat je goed wordt opgevangen.

 

Voor meer informatie over wedstrijdzwemmen kunt u een e-mail sturen naar wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl.

 

Voor meer algemene informatie over wedstrijdzwemmen, kun je naar:

http://www.knzbzuid.nl/wedstrijdzwemmen

http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/

http://www.zwemkroniek.com/

 

Voor de wedstrijduitslagen van het seizoen 2015-2016, klik hier.

Voor de uitslagen van de openwaterwedstrijden van seizoen 2014, klik hier