Synchroonzwemmen

 

Houd je van zwemmen? Houd je van muziek? Houd je van ballet? Kom dan eens bij ons kijken, doe eens mee. Synchroonzwemmen heeft dit allemaal in zich, het is eigenlijk een soort ballet in het water. Synchroon is een moeilijk woord voor “gelijktijdig”. Je moet bij synchroonzwemmen namelijk precies op de maat van de muziek zwemmen en je moet goed op de andere zwemsters letten, zodat iedereen mooi gelijk zwemt.

 

Wervelende show
Is synchroonzwemmen alleen maar gewoon op muziek zwemmen? Nee, je maakt allerlei figuren, die klinkende namen hebben als Dolfijn, Zeilboot, Barracuda en Eifeltoren. Voor wat betreft de muziek kiezen we soms swingende discomuziek of opzwepende house, maar ook mooie ballads of zelfs (bekende) klassieke nummers. Je zwemt met z’n tweeën (duet), met z’n drieën (trio), met z’n vieren of misschien wel met de hele groep tegelijk. Het kan allemaal bij ons, meer plezier en afwisseling kun je niet bedenken.
Het Thalassa synchroteam vooral gericht op het werken naar en presenteren van een wervelende show die we eens per jaar voor eigen publiek opvoeren. Uiteraard gaat dat niet vanzelf, je moet er flink voor trainen. De groep bestaat uit ruim 30 zwemsters in de leeftijd van 7 tot 30 jaar.

 

Trainingstijden
Het Thalassa synchroteam traint op zaterdagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur. Als we nummers aan het aanleren zijn hebben we vooraf droogtrainen, dit begint om 10.00 uur. Het is niet elke week voor alle zwemsters dat zij moeten droogtrainen, dit wordt door de trainsters kenbaar gemaakt. Op maandagavond wordt tijdens het opleidingsuur aandacht besteed aan het aanleren van figuren, basisbewegingen en slagen. Hierbij zijn ook drie diploma’s te behalen. Het is niet verplicht dit uur te volgen maar wel heel raadzaam en gezellig.

 

Sponsoren
Het Thalassa synchroteam heeft een hoofdsponsor voor het jaar 2015-2016 gevonden. Dit is het bedrijf ForeyeT. Eveneens worden de zwemsters gesponsord door een aantal lokale bedrijven: Gulberg Interieur, Sport Brace Shop, Pododirect, De Wensboom Kindercoaching, Mark Arends Fotografie en Logopediepraktijk Heeze. Wij danken onze sponsoren hartelijk voor het mede mogelijk maken van onze mooie zwemshows! Heeft u een eigen bedrijf en wilt u het Thalassa synchroteam sponsoren, neem dan contact op voor de mogelijkheden!

 

Ben je enthousiast geworden voor deze mooie tak van de zwemsport? Kom dan maar gauw een kijken én meedoen op bovengenoemde trainingstijden! Het is wel belangrijk dat je in het bezit bent van een A en B diploma.

 

Heb je nog vragen, neem dan gerust even contact op met Debby Klap-Engelen (Synchroonzwemmen@zvthalassa.nl).